Ministries

"Майстер-шеф" дієтичного харчування на Дніпропетровщині

Як відомо, харчування є невід'ємною, а нерідко, основною частиною комплексного санаторно-курортного лікування, вагомим фактором впливу на стан здоров'я, тривалість життя, активну діяльність людини. Саме тому в санаторії "Новомосковський" приділяється чимала увага питанню харчування.

На фото: Колектив харчоблоку санаторію "Новомосковський" з шеф-кухарем Резніченко О.В. та фахівцем-практиком з ресторанного обслуговування Палєєвою С.В.

26-29.05.2015 на базі санаторію було проведено школу-семінар з питань дієтичного харчування. В роботі семінару прийняли участь лікарі-дієтологи, гастроентерологи, дієтсестри, технологи, кухарі, адміністратори, завідуючі виробництвом, які прибули з оздоровниць Закарпатської, Одеської, Харківської, Вінницької, Полтавської областей, м. Києва.

На фото: Вітальне слово заступника головного лікаря санаторію "Новомосковський" КОЛЄСНІКОВОЇ Тетяни Іванівни

Ініціатором проведення навчання виступили Правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця", а безпосередніми його організаторами – головний спеціаліст з організації харчування відділу санаторно-курортного лікування, досвідчений фахівець з питань дієтичного харчування Правління ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" Інна КЕРІМОВА та адміністрація ДП "Санаторій «Новомосковський»" на чолі з головним лікарем Олександром АНДРІЄНКО. До проведення семінару запросили фахівців ДУ "Інститут гастроентерології НАМН України" та інституту фахівців туризму і курортів.

Програма семінару включала змістовні лекції:

  • з питань ролі та місця харчування в здоров'ї населення (проф. СТЕПАНОВ Ю.М.),
  • основи фізіології травлення (доц. КОСИНСЬКА С.В.),
  • біологічна роль основних нутрієнтів (доц. КОНОНОВ І.М., к.м.н. ДІДЕНКО В.І.),
  • особливості харчування при окремих захворюваннях та в профілактиці онкологічних, алергічних захворювань, сучасні погляди та вимоги до організації дієтичного харчування (дієтолог ПТУШКІНА Д.О.).

Не менш корисним і цікавим для слухачів семінару був розгляд питань впровадження інноваційних технологій в харчуванні. Лекції та практичні заняття провели проф., к.т.н. ЗУБАР Н.М. та фахівець-практик з ресторанного обслуговування ПАЛЄЄВА С.В.

На фото: Лекція та практичне заняття викладача, проф., к.т.н. ЗУБАР Н.М.

Слухачі поповнили свої знання щодо якості, стандартів обслуговування клієнтів, способів і видів сервіровки, принципів банкетного обслуговування. Окрема увага приділялась впровадженню сучасної форми організації харчування по системі шведського столу, яка викликала активну дискусію між її прихильниками та противниками. Але, як відомо, істина народжується в суперечках. Тому кожен учасник, отримавши необхідні знання, матиме базову основу для подальшого правильного прийняття рішень в організації харчування, саме в тому закладі, де він працює аби сприяти розвитку сервісного обслуговування клієнтів та відповідати вимогам дієтичного харчування.

На фото: команда санаторію та учасники школи-семінару на презентації "шведського столу"

Слухачі семінару мали змогу самі стати учасниками приготування страв "шведської лінії", а також організувати їх видачу та дегустацію. Всі учасники семінару отримали методичні рекомендації по удосконаленню організації харчування в санаторно-курортних закладах та по закінченню навчань сертифікати.

На фото: презентація варіантів "шведського столу"

Працівники Центру дозвілля ознайомили учасників семінару з історією створення своєї оздоровниці, організували екскурсію в Троїцький собор та оглядову екскурсію по м. Дніпропетровську, провели концерт шанувальників української пісні. Сподіваємось, що про свої враження учасники семінару розкажуть в своїх колективах та впровадять здобуті знання в практичну діяльність, що сприятиме відновленню здоров'я населення нашої країни.



Заступник головного лікаря
з медичної частини Людмила ПРОКОПОВИЧ
.
ВКонтакт Facebook Google Plus Одноклассники Twitter Livejournal Liveinternet Mail.Ru